Jouw ambitie, ons streven: Het De Brauw Studiefonds

Ben jij een gedreven rechtenstudent met ambitieuze doelen in de juridische wereld, maar loop je tegen barrières aan zoals beperkte middelen en een beperkt netwerk? Wij helpen graag! In samenwerking met onze collega's en cliënten hebben we Het De Brauw Studiefonds opgericht. Dit fonds biedt niet alleen financiële ondersteuning maar opent ook de deur naar ons uitgebreide professionele netwerk, speciaal voor studenten die op deze gebieden wat steun en begeleiding kunnen gebruiken.

Wij geloven in de kracht van diverse perspectieven om tot de beste oplossingen te komen. Kansengelijkheid is daarom een belangrijke drijfveer voor ons. Het studiefonds is ontworpen om kansen te bieden aan studenten voor wie de weg naar succes niet vanzelfsprekend is.

Wanneer kom je in aanmerking?

Ondanks jouw vastberadenheid om je ambities te verwezenlijken, kunnen beperkte financiële middelen dagelijkse obstakels opwerpen die het extra uitdagend maken om je volledig op je studie te concentreren. We begrijpen ook dat de drempel om een netwerk op te bouwen, hoger is als je niemand hebt om advies en hulp te vragen bij het maken van een introductie. Het De Brauw Studiefonds heeft als doel rechtenstudenten te ondersteunen voor wie het professionele ontwikkelpad in de juridische wereld niet vanzelfsprekend is. Herken jij je hierin en zit je momenteel in je derde of laatste jaar van je rechtenstudie? Dan komen we graag met je in contact.

Wat kun je van het Studiefonds verwachten?

  • Wij bieden vijf studiebeurzen van elk EUR 5.000 aan om je academische en professionele ontwikkeling te ondersteunen. Gebruik deze beurs voor collegegeld, studiematerialen of andere gerelateerde kosten, zodat je een helpende hand hebt om je professionele doelen te bereiken en optimaal te groeien.
  • Als je geselecteerd wordt, word je gekoppeld aan een advocaat van De Brauw die je gedurende een jaar zal begeleiden. Ontvang uitnodigingen voor op maat gemaakte evenementen gericht op het uitbreiden van je professionele netwerk, passend bij je interesses en toekomstige carrièreperspectieven. Ons doel is om je in staat te stellen op een informele manier een netwerk op te bouwen en je gericht te introduceren in ons brede netwerk. Zowel jouw mentor als andere collega's staan voor je klaar om je vragen te beantwoorden en je te ondersteunen bij de voorbereiding op sollicitatiegesprekken, of het nu voor De Brauw is of elders in de toekomst.

Hoe meld je je aan?

Kan jij deze support goed gebruiken? Upload dan vóór 26 mei 2024 de volgende documenten op onze website:

  • We leren je graag beter kennen. Stuur ons een korte intro, per brief of video (maximaal 250 woorden/drie minuten). Vertel ons hierbij over een prestatie waar je trots op bent.
  • Vertel ons wat je tot op heden hebt gedaan. Stuur daarom ook je cv in het Engels of Nederlands (maximaal twee pagina's) met je meest recente studieresultaten en geplande studies, inclusief werkervaring, parttime banen, vrijwilligerswerk, nevenactiviteiten en overige prestaties.
  • Hoe ga je het geld besteden? Voeg een beknopte begroting toe: Wat ga jij met de beurs doen, mocht je deze toegekend krijgen

Selectieproces en belangrijke data:

  • Upload de gevraagde documenten vóór 26 mei 2024. De aanmeldingen worden bekeken door Roan Lamp (partner én ambassadeur van het De Brauw Studiefonds) en een van onze recruiters.
  • Je hoort eind mei of je in aanmerking komt voor een kennismaking.
  • Het proces bestaat uit één gesprek met twee collega's bij ons op kantoor, de gesprekken vinden plaats in de eerste helft van juni.
  • Uiterlijk op 15 juni hoor je of je geselecteerd bent.
  • Het programma start begin september.

Meld je nu aan!

Wil jij je aanmelden voor het De Brauw Studiefonds?

Meld je hier aan

Vragen?

Als je vragen hebt, neem vooral contact met ons op. We helpen je graag verder.